Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nemzeti Zafarrancho 2012.04 21. Siófok

2012.05.22

 

Beszámoló a 2012. április 21.-én Siófokon megtartott Nemzeti zafarranchóról.

Jelen voltak: Kookaburra Nemzeti Kapitány Guilia Vial
Clochard Vige dr. Kiss Pál
Carlo Balatoni Asztal kapitánya Mecseki Károly
El Toro Budapesti Asztal kapitány Rick Csaba
Uskok kapitány a Budapesti Asztal írnoka Horváth József
Lovag Kintzly Péter
Senex Dr. Major Tamás senior
Pleo Dr. Major Tamás junior
Woodking Paska Tamás
Justus Lányi Gyula
Lupo di Mara Dr. Sárkány György
testvérek.

Az aspiránsok közül:
Hvalros Szabó Árpád
Tudor Dr. Hódy Pál
Vidor Dr. Hódy Gábor
Casador Szabó Géza a Budapesti Asztal részéről.

Dr. Fekete László aspiráns jelölt a Balatoni Asztal részéről.

A Corsarák közül El Toro, Carló kapitány, Lovag, Clochard, Senex, Justus, Hvalros corsárája, és Júlis Gabriella testvére is itt volt örömünkre.

A Nemzeti Zafarranchóra azért került sor mert Kookaburra kapitány bejelentette, hogy - sajnálatunkra és fájdalmunkra - életében bekövetkezett változásokra tekintettel - a Nemzeti Kapitányságot nem vállalja a jövőben, és azt kérte, hogy a magyar asztalok új magyar Nemzeti Kapitányt válasszanak.

Clochard üdvözölte külön - külön a megjelent Nemzeti Kapitányt, az Asztalok Kapitányait, a testvéreket, az aspiránsokat és a Corsarákat. Ezt követően felolvasta az OCTALOGOT.

Felkérte a Nemzeti Kapitányt, hogy tartsa meg beszédét. Kookaburra a tőle megszokott kedves határozott beszédet tartott, megismételte azt a kívánságot amit Huszártól elhajózott első Nemzeti Kapitányunktól ered, hogy a Testvériség tartson össze, fejlődjön és hajózzon bátran a vizeken, tartsa meg a magyar testvériség a nemzetközi kapcsolatait, azokat ápolja és bővítse. Maradjon meg a testvéri szeretet az asztalok között.

Ezután a vendéglátó jogán Carlo kapitányt kérte fel beszéde megtartására. Carlo bejelentette, hogy márciusban Kokkabura döntésének ismeretében megbeszélést tartott a két asztal vezérkera és bölcsei. Egyhangú határozattal tesznek javaslatot az új Nemzeti Kapitány személyére. Beszámolt az asztalnál zajló eseményekről. Bejelentette, hogy  Vitéz, Brontoló és Phonix igazoltan van távol. Bemutatta dr. Fekete László orvos aspiráns jelöltet.

Ezt követően felkérte Clochard a Budapesti asztal kapitányát beszéde megtartására. El Toro kitért a múltra, megemlékezett az elhajózott testvérekről, a Budapesti asztal alapításárról, ahol még Huszár ugyan halálos betegen de részt vett és örömére szolgált az új asztal meglapítása és az a siker, ahogy a zafarrancón résztvevő sok országból megjelent testvér az eseményt értékelte. Elemezte a nehézségeket és örömmel számolt be arról, hogy a nem megfelelő testvérek kihajózása után békés vízen halad a két magyar asztal hajója. Ennek látható jele, hogy jelenleg négy aspiránsunk van.

Clochard a Nemzeti Kapitány bejelentésére tekintettel ugyancsak bejelentette, hogy a kapitány - aki választotta a Vigét - lemondásával az Ő tiszte is megszűnt, hogy a megválasztásra kerülő új Nemzeti Kapitány választhasson magának új Vigét. Bejelentette, hogy a Magyar Testvériség egyhangúlag LOVAG testvért választotta új Nemzeti Kapitánynak, és kérte, hogy ezt a tényt mind a két asztal írnoka jegyezze be a hajónaplóba.

Ezt követően Lovag meghatottan megköszönte a bizalmat, külön kihangsúlyozta, hogy Huszár intelmei, Kookaburra tanácsai alapján fog eljárni és számít minden testvér támogató segítségére, ahogy ezt mind a két Asztal Kapitánya kiemelte és hangsúlyozta. Hivatkozott arra, hogy Őt Clochard ajánlotta a testvériségbe és évtizedes a barátságuk ezért Őt kéri fel, hogy legyen továbbra is a Magyar Testvériség Vigéje.

Kookaburra részére átadta az Magyar Asztalok ajándékát. Egy festményt, amelyiken Huszár és Kookaburra csillagjegye, volt közös és mindannyiunk által nagyon szeretett hajójuk a LUCIFERO látható. A kép kék és arany színben tündökölt. Júlia meghatottan vette át és ezt követően úgy a testvériség tagjai, corsáráik és az aspiránsok a hátlapon kézjegyükkel látták el. A képet Guthi Soma festőművész készítette a ki kortárs jó nevű művész.

Kookaburra átadta ajándékét az új Nemzeti Kapitánynak. Először feltűzte zakójára a rangját jelentő hárombástyás pajzsot. Utána átadta a muránói üvegből készült tálat, melynek közepén a testvériség lógója szerepelt. Minden testvér és aspiráns kapott a leköszönő Nemzeti Kapitánytól egy az Uskok kapitány által írt, a NAUTICÁRÓL szóló könyvet. Nagyon örültünk neki, és ez megint Júliára vallott, hogy ilyen dologgal lepett meg minket.

Lovag Nemzeti Kapitány az első golpe di canont vezényelte le - kicsit döcögősen- de sikeresen.

Ez után az elhajózottakra gondolva álltunk csendben egy percig.

Uskok kapitány elérte azt a kort, hogy most már ingyen utazhat (65 éves lett), így az Ő tiszteletére Carlo vezényelt egy golpe di canont. Mivel autót kellett még vezetnem nem ihattam a rumból, de megállapítottam, hogy a Capten Morgan öreg változata még mindíg kiváló.

A vacsora önkiszolgáló módon történt, ugyancsak az italok kiszolgálása is. Finom volt és bőséges, így mindenkinek jó szívvel ajánlhatjuk a siófoki BAHART szállót.

10 órakor köszöntünk el egymástól én kicsit szomorúan a lemondott Nemzeti Kapitánytól, aki alatt jó volt szolgálni.

Pleo bejelentette, hogy ködbe áll, mert Hamburg környékén kapott állást. Ígérte, hogy ott haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a helyi Asztallal.

Senex is megköszönte Kookaburra kapitánynak a parancsnokságát.
A képeket Carlo és Lovag készítette, remélem, el is küldik, hogy Uskok kapitány a szokott módon tegye fel a honlapra.

Egyúttal felkérem Uskok kapitányt, hogy az új tisztségviselők megválasztását jelentse be Jacrial úrnak.

Ennyi történt a zafarranchón.

ORZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

A mappában található képek előnézete Zafarrancho 2012.04.21.